Skip to content

Restauratie van de Menenpoort

Hoewel de meeste werkzaamheden aan onze begraafplaatsen en monumenten kunnen worden uitgevoerd zonder enig ongemak voor bezoekers, moeten we zo nu en dan grote projecten uitvoeren waarvoor we de toegang moeten beperken en zelfs onze sites voor het publiek moeten sluiten.

Vanaf 2023 voert de Commonwealth War Graves Commission grote restauratiewerken uit aan de Menenpoort. Gebouwd in de jaren 1920, is de poort zijn hele leven blootgesteld geweest aan het weer en de vervuiling en heeft constant onderhoud en zorg nodig gehad. Om het behoud van de poort op de lange termijn te garanderen, voeren we een volledige restauratie van het monument uit.

Onze aanpak

De restauratie van de Menenpoort is een complex en uitdagend project. We zetten ons in om de werkzaamheden zo duurzaam mogelijk uit te voeren. We proberen de impact van het project op het milieu te verminderen en de milieuprestaties van Gates voor de toekomst drastisch te verbeteren. We zullen veel van het werk ter plaatse uitvoeren, het transport van materialen verminderen en ons inzetten voor het behoud van de originele materialen, herstellen en niet vervangen waar mogelijk. Respect is geïntegreerd in ons werk; respect voor het ontwerp, voor de originele materialen en voor de gebruikte traditionele technieken; respect voor onze buren en het milieu; en respect voor jullie, onze gewaardeerde bezoekers.

Wat is er gaande?